Mit skønne hus

Vi har tidligere boet i dette dejlige hus i Egå i mange år. Oprindeligt var det et 70’er hus, men da vi købte det, blev alt revet ned, undtaget ydervæggene. Vi kunne ligeså godt have revet det hele ned og bygget et helt nyt hus. Men det var der ikke nogen, der fortalte os, heller ikke den arkitekt, vi havde hyret. Ja faktisk tænkte vi heller ikke selv tanken. Så alt blev bygget op igen og bygget til, nyt tag, nye vinduer og døre. Det blev præcis, som vi ville have det. 

Et kig ud over Aarhus bugten og helt til Mols

Træterrassen bag huset, var vores åndehul. På en stille søndag morgen kunne vi tøffe herud i nattøj med en kop kaffe i hånden og se solen stå op ude over vandet. 

Mange frokoster er indtaget her og et koldt glas vin er nydt på en varm sommerdag, mens sejlene fra kitesurfere på bugten lyste op, når de stod ud fra stranden nedenfor. Ofte sad vi her med gæster til langt ud på natten, mens vi kunne se lysene fra Mols i horisonten. Udsigten herfra vil vi altid savne. 

Det tog 3 år, at beslutte os for at sælge huset. Men alt har sin tid, vi er videre og har kun gode minder med derfra. Udsigten over vandet, hvor solen stod op og kig til Mols, vil vi dog altid savne. 

Køkkenet var både madværksted og samlingspunkt

En anden ting, vi ofte savner, er det store lækre køkken, hvor der var plads til de store gastronomiske udfoldelser. Med en stor familie, var det skønt med 2 ovne i køkkenet til de store højtider som jul, nytår, påske og pinse. Den store køkkenø var altid samlingspunktet, når vi havde gæster. Her blev der altid hængt ud.

Et douchetoilet kan man nemt blive afhængig af. Det er ren velvære…..

Et douchetoilet, der rengør med vand er den lille daglige luksus, man hurtigt vænner sig til. 

Med et enkelt tryk på fjernbetjeningen, kommer der en blid stråle med 37° varmt vand, der rengør efter toiletbesøg. Det er en ren fornøjelse og noget man ikke vil undvære, når man først har vænnet sig til det. I vores nye hus har vi derfor været nødt til få installeret  douchetoiletter på begge badeværelser. 

Det store lyse badeværelse var et rent wellness rum

Badeværelset var ren wellness 

Både min mand og jeg har tegnet, indrettet og solgt badeværelser i rigtigt mange år. Så selvfølgelig skulle vores eget badeværelse indrettes efter alle kunstens regler. Men vi var glade for, at vores stil altid har været klassisk og at vi ikke begik os ud i stjernehimmel mm. Det var vigtigt for os med luft og plads i rummet. En bruseniche på 3 m med hovedbruser, håndbruser og sidedyser, var en behagelighed og med en håndklæderadiator, der sørgede for, at vi altid havde tørre, varme håndklæder efter badet.

Spabad med massagefunktion, Whirlpool og lysterapi var ren luksus på en søndag eftermiddag. Badeværelsesmøblerne i massivt teaktræ var snedkerfremstillede i et enkelt design med 2 håndvaske, der var både praktisk og funktionelt. Udenfor billedet var der desuden højskabe med masser af plads til håndklæder og badeartikler. Lyset er vigtigt i et badeværelse. Mange begår den fejl, at de har lys i loftet og ikke ned over spejlet. Når lyset er i loftet, er der langt ned til ansigtet og der dannes skygger. Med lys lige over spejlet, reflekteres lyset i spejlet og kastes ind i ansigtet, så man kan se at lægge make up og en skarp barbering. Man kan vel godt kalde det et wellness rum.

Indlæg oprettet 72

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen