Smørrebrød med sild og karrysalat
Sild og karrysalat er altid en klassiker til jule- og påskefrokosten, men også til en gæstefrokost. Man kan bruge en god købe karrysalat, men en hjemmelavet er, i al beskedenhed, lidt bedre. Er man i vægttabsforløb eller spiser low carb, kan man anrette på salatblade i stedet for rugbrød og dermed spare på både kulhydrater og kalorier. For lige så godt en sådan gang sild og karrysalat smager, så er den lidt i den tunge ende på både kulhydrater og kalorier.

Ingredienser 4 personer
- 1 Sildefilet pr. person
- Karrysalat
1 dl. Mayo
10 stk. Cornichons
1-2 stk. hårdkogt æg
1 lille løg, finthakket
2 spsk. Kapers
1 spsk. Karry
1 Æble, sød
Salt og friskværnet peber - Pynt Salat Løgringe Dild
- Groft rugbrød
- Vælg økologiske råvarer
Sådan gør du
Køb en god Mayo eller lav den selv. Mayo’en røres med karry. Cornichons, løg og kapers fintsnittes. De hårdkogte æg og æblet skæres I små tern.
Det hele vendes I Mayo’en og smages til med salt og peber. Mangler det lidt syre, tilføj et par dråber citronsaft.
Læg salat på den smurte rugbrød. Anret en hel sildefilet ovenpå med en skefuld karrysalat, løgringe og dild. Server hårdkogte æg til. Der kan bruges marinerede sild, kryddersild eller hvad man bedst kan lide. Her er der brugt Store Norske Dild sild.
Velbekomme!
Pr. person er der 494 kcal – 14 gr. protein, 34 gr. kulhydrat, 33 gr. fedt.