Røræg med spinat, stegte løg og avocado
Denne ret er oprindeligt tænkt som morgenmad, men er også god til en dejlig frokost. Kan tages med i separate bokse og samles, når det skal spises. Kan også sagtens anrettes på et stykke rugbrød som et sundt stykke smørrebrød.
De stegte løg kan undværes, men de sætter prikken over i’et og giver lidt knas og sprødhed. Jeg kunne sagtens selv fristes til at kommer mange flere på, da de er tossegode. Men, men skal man kigge på kalorierne og kulhydraterne – og det skal jeg jo – så holder jeg mig til opskriften.

Ingredienser 1 person
- 2 Æg
- 2 håndfulde frisk spinat
- Smør til stegning
- Flagesalt og friskkværnet peber
- 20 gr. Stegte løg, se opskrift
- 1/2 Avocado
- Sesamfrø
- Vælg økologiske råvarer
Sådan gør du
Pisk æggene sammen med en gaffel, krydr med salt og peber. Opvarm panden med lidt smør og vend æggemassen hurtigt sammen, så den stadig er lidt fugtig. Tages af.
Den friske spinat steges i lidt smør ved middel varme, blot til spinatbladene falder sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Anrettes på tallerken med røræg i bunden, derefter spinat og stegte løg på toppen. Opskriften på de stegte løg finder du HER.
Avocado’en skæres i skiver og drysses med lidt sesamfrø.
Velbekomme!
Her får du 338 kcal – 18 gr. protein, 6 gr.kulhydrat, 28 gr. fedt.