Aioli med lime

Ingredienser

  • 1 Helt æg med æggehvide
  • 1 Fed hvidløg, presset
  • 2 dl. God olie
  • 1 spsk. Limesaft
  • 1 tsk. Citronsaft
  • 1 tsk. Hvidvinseddike
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • ½ tsk. Flagesalt
  • ¼ tsk. Cayennepeber
  • Vælg økologiske råvarer

Sådan gør du

Alle ingredienser kommes i et højt stavblenderglas. Sæt stavblenderen ned i bunden af glasset og blend til Aioli’en begynder at tykne. Træk stavlenderen opad til alt olie er absorberet og den har den rette konsistens.

Smages til og kommes på et skoldet glas med låg. Den kan fint opbevares i køleskab op til en uge, men her hos os holder den aldrig så længe.

Aioli’en er meget lækker som dip til alle former for fritter, til kød, fisk, salater, grøntsager og selvfølgelig skaldyr.

Man kan bruge en god olivenolie, men for nogen bliver smagen for markant. Man kan vælge en anden god og mere neutral olie, eller brug halvt af hver. Prøv dig frem til din egen favorit.

Velbekomme!

Indlæg oprettet 72

En tanke om “Aioli med lime

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen