
Ingredienser
- 1 Helt æg med æggehvide
- 1 Fed hvidløg, presset
- 2 dl. God olie
- 1 spsk. Limesaft
- 1 tsk. Citronsaft
- 1 tsk. Hvidvinseddike
- 1 tsk. Dijonsennep
- ½ tsk. Flagesalt
- ¼ tsk. Cayennepeber
- Vælg økologiske råvarer
Sådan gør du
Alle ingredienser kommes i et højt stavblenderglas. Sæt stavblenderen ned i bunden af glasset og blend til Aioli’en begynder at tykne. Træk stavlenderen opad til alt olie er absorberet og den har den rette konsistens.
Smages til og kommes på et skoldet glas med låg. Den kan fint opbevares i køleskab op til en uge, men her hos os holder den aldrig så længe.
Aioli’en er meget lækker som dip til alle former for fritter, til kød, fisk, salater, grøntsager og selvfølgelig skaldyr.
Man kan bruge en god olivenolie, men for nogen bliver smagen for markant. Man kan vælge en anden god og mere neutral olie, eller brug halvt af hver. Prøv dig frem til din egen favorit.
Velbekomme!
En tanke om “Aioli med lime”