Basilikumpesto

Basilikumpesto

Basilikumpesto er bare så nemt at lave, så den bør være fast ingrediens i køleskabet. Her er den helt klassisk med basilikum, pinjekerner, parmesan, hvidløg og flagesalt. Men hvilken olie, skal man vælge? I Italien sværger de til olivenolie og alt smager jo bare fantastisk i Italien. Men for nogen kan smagen af olivenolie være lidt skarp. Her må man prøve sig frem med, hvilken olie der passer til ens smagsløg. Vælg altid en koldpresset olie.

Basilikumpestoen kan variere lidt i konsistens og smag, alt efter hvor meget basilikum, der kommes i. Smag til og juster undervejs, så den bliver lige præcis, som du gerne vil have den.

Du kan bruge basilikumpesto til rigtig mange retter. Den er altid god til fisk og fjerkræ, som dressing i salater eller over både kogte og stegte grøntsager. Pestoen gør sig også altid godt på pasta og som dip til rå grøntsager. På tapasbordet er basilikumpesto selvskrevet og giver lige det lille snert af Italien. Bellisimo!

Du kan sagtens variere din basilikumpesto med eksempelvis lidt mynteblade, citronsaft, krydderurter m.m. Pinjekernerne kan også udskiftes med valnødder eller mandler.

Ingredienser

  • 1 bdt. Basilikum
  • 1 fed Hvidløg
  • 2 dl. Olie
  • 25 gr. Parmesanost
  • 25 gr. Pinjekerner
  • 1/4 tsk. Flagesalt
  • Vælg økologiske råvarer

Sådan gør du

Pinjekernerne ristes på en tør pande, til de er gyldne. Hold godt øje med dem, lige pludselig går det stærkt og for mit vedkommende ofte for stærkt, når jeg vender ryggen til. Kommes i en skål og køles lidt af.

De øvrige ingredienser kommes i en blender og pinjekernerne tilsættes. Blendes til passende konsistens. Smages til undervejs og kommes på et skoldet glas. Opbevares i køleskabet i op til en uge. Jeg kommer ofte lidt olie på toppen af glasset for at konservere. Så holder pesto’en bedre og skal blot lige røres rundt inden brug.

Næringsindhold pr. 100 gr. 560 kcal – 4,6 gr. protein, 1,4 gr. kulhydrat, 61 gr. fedt. 

Velbekomme!

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen