Omelet med spinat og rå blomkål

Omelet med spinat og rå blomkål

Sådan en omelet får jeg ret tit til morgenmad, som jeg først spiser ml. kl. 9-10. Jeg veksler lidt med grøntsagerne og ofte kan det være en rest grøntsager fra aftenen i forvejen, jeg kommer i. Skal du hurtigt ud af døren om morgenen, kan den tages med, da den faktisk også smager dejligt kold, eventuelt også som frokostret. Kan laves dagen i forvejen.

Når du starter dagen med omelet, grøntsager og fedtstof, holder du dig mæt længe og føler derfor ikke trang til at snacke mellem måltiderne og får dermed færre kalorier på en dag. Aioli’en kan skiftes ud med Pesto, Chilimayo eller Tapanade.

Ingredienser 1 person

  • 2 stk. Æg
  • 25 gr. Frisk spinat (ca. 1 håndfuld)
  • Salt og peber
  • 5-10 gr. Smør til stegning
  • 5 sk. Agurk (ca. 50 gr.)
  • 75 gr. Blomkål
  • 20 gr. Aioli
  • Vælg økologiske råvarer

 

 

 

Sådan gør du

Pisk æggene med en gaffel, tilføj salt og peber.

Smelt smørret på en lille pande, læg spinaten på og steg den kort tid ved medium varme til spinaten falder lidt sammen. Hæld æggene på og steg til æggene har sat sig på overfladen. Vend og steg et minut mere.

Pluk blomkål i buketter. Skær agurk i lidt tykke skiver og halver.

Anret omeletten på tallerkenen med blomkål og agurk. Fold omeletten indover og riv Cheddar eller Parmesanost over omeletten.

Til sidst lidt Aioli. Her har jeg brugt 2 slags. Den ene er Aioli med lime og den anden med chili. Lav dem selv eller køb i god kvalitet. En god Aioli med chili fås i Coop butikkerne. Aioli med lime laver jeg altid selv. Du kan finde opskriften HER.

Velbekomme!

Omeletten indeholder 357 kcal – 15 gr. protein, 3,6 gr. kulhydrat og 31 gr. fedt.

 

 

 

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen