Parmaskåle med spinat og æg

Lækre parmaskåle med spinat og æg

Trænger man til lidt forandring til morgenmaden, er parmaskålene rigtig gode og sunde. De er også et frisk pust på brunch-bordet og kan nemt laves i god tid og  blot sættes i  ovnen, lige inden de skal bruges.

Spis parmaskålene enten varme eller kolde. Når man ikke morgenmaden derhjemme,  kan de tages med på farten eller på job, og spises når sulten melder sig. Parmaskålene er også gode som en anderledes frokostret med lidt salat eller gnavegrønt med pesto til. Kan sagtens laves dagen i forvejen, hvis de skal spises kolde.

Ingredienser 2 personer

  • 4 sk. Parmaskinke
  • 50 gr. Frisk Babyspinat
  • 1 fed Hvidløg (kan udelades
  • 15 gr. Smør
  • Salt og peber
  • 4 stk. Æg, små eller mellemstore
  • Basilikum eller persille

Vælg økologiske råvarer

 

Sådan gør du

Smør en muffinform med lidt olie, også op ad kanterne. Formen fores med et stykke parmaskinke, så det dækker hele bunden samt siderne og gerne en smule over.

Smelt smørret på en pande og steg spinaten med det pressede hvidløg til spinaten falder sammen, krydr med salt og peber. Læg spinat i bunden af muffinformene og slå æggene ud i de 4 forme. Parmaskålene bages i oven ved 180°C i ca. 12-15 minutter. Tages ud af ovnen og står ca. 1 minut for at sætte sig.

Tag parmaskålene forsigtigt ud af formene, eksempelvis med 2 gafler. Drys flagesalt og hakket basilikum eller persille over.

Velbekomme!

En parmaskål indeholder 129 kcal – 10 gr. protein, 0,9 gr. kulhydrat, 9,3 gr. fedt.

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen