Stegt flæsk med stuvet spidskål

Stegt flæsk med stuvet spidskål

Til trods for, at dette er en rigtig herreret, må jeg tilstå, at jeg også godt kan lide den. Stegt flæsk med stuvet hvidkål er ikke noget vi får ofte, men når vi gør, spiser jeg det med største velbehag. Ved slagteren køber jeg et stykke røget bacon og skærer det selv. Slagteren, jeg ofte handler ved, forstår virkelig at røge et stykke bacon. Det både dufter og smager. Køber man bacon i supermarkedet, er det ofte hverken røget eller saltet, men har fået sprøjte saltvand ind i kødet. Det ikke bare skrumper ved stegning, når vandet fordamper, men sprøjter og sprutter, når det steges. Der er stor forskel, så gør dig selv en tjeneste, at købe et rigtigt stykke røget bacon. Spidskålen er lavet uden mel og blot jævnet med Philadelfia flødeost. Der kan være forskel på, hvor meget vand, der er i spidskålet, derfor kan tykkelsen på saucen variere.

Retten er lidt kalorietæt, men har til gengæld kun 9 gr. kulhydrat pr. portion, hvilket er fint til de, der ikke er fedtforskrækkede, men passer på kulhydraterne.

Ingredienser 2 personer

  • 6-8 sk. Røget bacon, håndskåret
  • 300 gr. Spidskål
  • 30 gr. Smør
  • 1 stk. Løg
  • 125 gr. Philadelfia flødeost naturel
  • Revet citronskal
  • Salt og friskkværnet peber

Vælg økologiske råvarer

 

Sådan gør du

Vil du ikke have duften af stegt flæsk i huset, så kan du med fordele lægge dem i grillen. De bliver dejligt sprøde. Du kan også stege dem i ovnen på risten ved 180°C. Stegetiden afhænger af, hvor meget fedt, der er i din bacon.

Den stuvede spidskål laves således. Rens spidskålen i koldt vand, lad det dryppe godt af, så der ikke er vand tilbage. Spidskålen skæres op, lidt groft. Løget skæres i tern. Smelt smørret i en tykbundet gryde og kom løget i, det må ikke tage farve. Kom herefter spidskålen i og rør godt rundt til alt er vendt i smørret. Skrue ned for varmen og lad det simre under låg, til det er næsten mørt. Jævn med flødeosten og smag til med revet citronskal, salt og peber.

Velbekomme!

Hver portion indeholder 889 kcal – 35 gr. protein, 9 gr. kulhydrat, 79 gr. fedt. 

 

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen