Æg med rejer og avocadomousse

Smørrebrød med æg, rejer og avocadomousse

Prøv en variant af smørrebrød med æg og rejer. Her er smørret på rugbrødet skiftet ud med en avocadomousse. Det giver en dejlig smag og samtidig får du alle de gode næringsstoffer, der er i en avocado. Avocado har et højt indhold af kostfibre og sunde fedtsyrer, der er effektive til af fjerne fedt på maven.

Sammen med proteinerne fra ægget og rejerne mætter dette stykke smørrebrød godt.

Er du i vægttab eller spiser low carb, kan du erstatte rugbrødet med et par salatblade. Hermed reducerer du kulhydraterne fra 23 gr. til kun 5,6 gr. samt kalorierne fra 340 til 248.

Ingredienser 1 stykke

  • 1 Æg
  • 1/2 Avocado
  • 1 tsk. Limesaft
  • Flagesalt og friskkværnet peber
  • Mayonnaise
  • Rejer
  • Limeskive og grønt til pynt
  • 1 sk. Groft rugbrød

Vælg økologiske råvarer

 

 

Sådan gør du

Kog ægget i ca. 8 minutter og lad det køle helt af i koldt vand eller køleskabet.

En halv avocado moses med en gaffel og blandes med 1 tsk. limesaft, flagesalt og peber. Avocadomoussen lægges på en skive rugbrød i stedet for smør. Ægget deles med æggedeler og lægges taglagt ovenpå avocadomoussen. Æggene pyntes med en god mayonnaise og rejerne lægges herpå.

Pyntes, som du lyster, her er det helt enkelt med en skive lime og grønt.

Velbekomme!

Dette stykke æg med rejer indeholder 340 kcal – 11 gr. protein, 23 gr. kulhydrat, 21 gr. fedt. 

Udskifter du rugbrødet med salatblade, får du kun 248 kcal – 9,1 gr. protein, 5,6 gr. kulhydrat, 21 gr. fedt

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen