Kartoffelmad med rygeostcreme og stegte løg

Smørrebrød med kartoffelskiver, rygeostcreme og stegte løg

Et stykke smørrebrød med kartoffel er rigtig dejligt og specielt hvis det er den tid på året, hvor der er nye kartofler. Så fåes det ikke bedre.

Kartofler er både elsket og udskældt. Elsket, fordi det er vores nationalspise og som de fleste af os er vokset op med. Udskældt, på grund af stivelsen i kartoflerne, som mange prøver at undgå. Men ny forskning siger, at hvis kartoflerne er kølet ned ved en tur i køleskabet, er noget af stivelsen resistent. Det betyder at kulhydraterne kan passere gennem mavesækken uden at tælle som kulhydrater, men blot som fibre og derfor ikke optages i kroppen eller påvirker blodsukkeret.

Men, men…….. uanset om der er evidens for det, så skader en kartoffelmad i ny og næ ikke nogen. Den smager hamrende godt med rygeostcreme og de lækre sprøde, stegte løg. Spiser man ikke brød, anrettes kartoffelskiverne blot på et par salatblade i stedet eller du kan bage dette dejlige kernerugbrød uden mel eller mælk. Se opskriften HER.

Ingredienser 2 stk.

  • Kogte kartofler
  • Stegte løg, se opskrift HER
  • 2 skiver Groft rugbrød
  • Smør

Rygeostcreme

  • 50 gr. Rygeost
  • 50 gr. Creme Fraiche 38 %
  • 1 tsk. Limesaft
  • 1/2 tsk. Honning
  • Flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 lille Rødløg

Sådan gør du

Kog kartoflerne i letsaltet vand og lad dem afkøle helt i køleskab.

Rygeosten røres blød og tilsættes Creme Fraiche, der røres sammen. Smages til med limesaft, honning, flagesalt og friskkværnet peber. Rødløg skæres i små, fine tern og røres i rygeostcremen.

Kom smør på et stykke groft rugbrød. Skær kartoflerne i skiver og læg dem lagvis på brødet. Herefter rygeostcremen og pynt med stegte løg, som du finder opskriften på HER.

Pynt med grønt

Velbekomme!

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen