Kyllingebryst med flødestuvede svampe

Kyllingebryst med flødestuvede svampe, grillet squash og Haritcoverts

Kyllingebryst er magert kød og kan kombineres med næsten alle typer grøntsager. Squashskiverne er grillet på en grillpande sammen med Haricots verts. En almindelig pande kan også bruges. Mange foretrækker grøntsagerne grillet/stegt, hvor de bevarer deres sprødhed og får langt mere smag, end ved den traditionelle kogning. Svampestuvningen giver fylde og mæthed. Her kan du bruge blandede svampe, kantareller eller marksvampe. De almindelig hvide champignon er lidt for neutrale sammen med kylling, efter min smag.

Ingredienser 2 personer

  • 2 stk. Kyllingebryster
  • Olie/smør til stegning
  • 200 – 250 gr. Svampe
  • 1 spsk. Olie
  • 15 gr. Smør
  • 1 dl. Piskefløde
  • Citronsaft
  • Flagesalt + friskkværnet peber
  • 200 gr. Haricot verts (bønner)
  • 10 sk. Squash
  • Revet parmesan
  • Vælg økologiske råvarer

 

Sådan gør du

Krydr kyllingebrysterne med salt og peber. Brunes på en pande i olie og smør til de er gyldne på begge sider. Sæt panden ind i ovnen ved 180° i ca. 15 min.

Rens svampene og skær dem i skiver. Kom dem på panden med olie og smør og steg dem ved god varme, til de har sluppet vandet i svampene. Tilsæt piskefløden og kog godt ind, til det begynder at tykne. Smag til med citronsaft, salt og peber. Drys lidt hakket persille over.

Vend squash og haricot verts i lidt olie og rist dem på pande eller grillpande til de har fået farve. Riv lidt parmesan over ved serveringen. Server evt. kryddersmør til grøntsagerne.

Velbekomme!

PS. Du kan bruge champignon eller andre svampe efter smag. Her er der brugt blandede svampe, hvilket giver en god smag.

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen