Bagt laks med hollandaise sauce

Fersk laks bagt i ovn med Hollandaise sauce

Laks er en superfood, der har så mange sunde egenskaber. Laksen indeholder en masse vitaminer, mineraler og sunde fedtsyrer. Netop Omega-3 fedtsyrerne er vigtige for vores hjerte og hjerne og for at kroppen kan fungere optimalt. Et stort indhold af D-vitamin, sikrer at vi kan omsætte den kalk, vi indtager gennem kosten og D-vitamin er ligeledes godt for immunforsvaret. Laks indeholder desuden B12, Selen og Kalcium og protein.

Hvis du skal have den bedste laks, skal du vælge vildlaks, der typisk indeholder flere omega-3-fedtsyrer end opdrættede laks. Kan du ikke få vildlaks, skal du vælge økologisk opdrættet laks, der bliver fodret med foder fremstillet af småfisk i modsætning til traditionelt opdrættede laks, hvor foderet ikke indeholder fisk.

Udover alle de sunde egenskaber, smager laks dejligt og kan tilberedes på mange måder og indgå i mange retter. Med laks på menu’en bliver man sund, glas og slank.

Ingredienser 2 personer

  • 150 gr. Fersk laks, gerne vildlaks
  • 1 håndfuld Persille
  • 1/2 Citron, saft og skal
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 spsk. Olie
  • 2-4 stk. Nye gulerødder
  • 200 gr. Broccoli
  • Hollandaisesauce
  • Vælg økologiske råvarer

Sådan gør du

Laksen forskæres i passende stykker, men kun ned til skindet, så stykket stadig hænger sammen.

Persille hakkes fint og kommes i en skål sammen med skal og saft af 1/2 citron, olie og salt og peber. Hvidløget presses ned i og det røres. Blandingen lægges på laksen sammen med et par skiver citron, der pakkes i madpapir og lukkes. Bages i ovnen ved 180° i ca. 25 minutter. De sidste 5 minutter åbnes madpapiret, så toppen bliver bagt.

Imens koges gulerod og broccoli, så der stadig er bid i dem.

Du kan lave hollandaisesaucen selv, opskriften finder du her. Eller du kan gøre som jeg og bruge Eriks Hollandaisesauce, der har den rigtige sammensætning af fedt og kulhydrater og smager rigtig godt.

Velbekomme!

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen