Steak med bagt tomat, svampe og bearnaisesauce

Entrecote med bagt tomat, svampe og bearnaisesauce

En god steak er ofte weekend mad og efter en hård uge, må det gerne være nemt og hurtigt. Derfor køber jeg en bearnaisesauce og foretrækker Eriks bearnaisesauce, der er god kvalitet og har en rigtig god smag (ikke reklame). Men er du en ørn i et køkken, kan du vælge at lave bearnaisesaucen selv.

Du kan bruge straks af oksemørbrad, oksefilét/Entrecote eller den mere fedtmarmorerede Ribeye. Vigtigst er dog at kvaliteten er i orden. Steg dem på en pande eller på grillen.

Ingredienser 2 personer

  • 2 stk. Steaks
  • 1 spsk. Olie til stegning af steak
  • 15 gr. Smør til stegning af steak
  • 200 gr. Broccoli
  • 150 gr. Svampe
  • 1 spsk. Olie til stegning af svampe
  • 15 gr. Smør til stegning af svampe
  • 1 stk. Tomat mellemstor
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. Citronsaft
  • Flagesalt
  • 5-10 gr. Pinjekerner
  • 1 ds. Eriks bearnaisesauce

Sådan gør du

Tag dine straks ud af køleskabet 30 min. inden de skal steges.

Start med at bage tomaterne. Opskriften finder du HER.

Skær den nederste del af stokken på svampene og rens dem i så lidt vand som muligt. Opvarm en pande med olie og rist hurtigt svampene ved høj varme. Tilsæt smør og steg kort.

Del broccoli i buketter og giv dem et opkog i letsaltet vand. Lad dem stå og trække i vandet til kødet er færdigt.

Lun forsigtigt hollandaisesaucen i en tykbundet gryde.

Krydr dine steaks godt med salt og friskkværnet peber. Kom olie på panden og start med at stege fedtkanten på dine steaks, mens de står på højkant. Tilsæt smør og steg herefter 1 min. på hver side og derefter endnu 1 min. på hver side, så de har fået ca. 4 min. i alt. Så får du en medium stegt steak, hvis den er ca. 2 cm tyk. At vende dem ofte giver en mere jævn temperatur. Eller brug et stegetermometer. 50°C = rød, 55-60°C = medium og 65°C er gennemstegt. Lad dem hvile 5 minutter.

Anret på tallerkener og server saucen til.

Velbekomme!

 

 

 

 

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen