Blødkogte æg

Blødkogte æg og ost

Tager man morgenmaden med og spiser den på jobbet, kan de blødkogte æg udskiftes med smilende æg eller hårdkogte æg, der kan koges aftenen inden, pakkes og stå klar til at tage med næste morgen. Mange finder en undskyldning for, ikke at spise en sund morgenmad. Nogen kan ikke spise om morgenen, men der er jo ikke nogen regel for, hvornår man skal spise sin morgenmad. Det skal man, når man er sulten. Selv spiser jeg den helst mellem kl. 9 – 10. Så handler det om planlægning. Man kan stå 15 minutter tidligere op om morgenen og lave den, eller den kan laves om aftenen.

Ingredienser 1 person

  • 2 Æg
  • 10 gr. Brieost, 45+
  • 10 gr. Blåbær
  • 5 gr. Mandler
  • 10 gr. Mørk chokolade 70 %

Vælg økologiske råvarer

Sådan gør du

Der er stor forskel på, hvordan man vil have sine blødkogte æg. Nogen tager det helt bogstaveligt og vil have blødkogte æg helt  “blødende”. Andre vil hellere have dem til den anden side, hvor de har “sat” sig lidt. Det foretrækker jeg selv. Derfor er kogetiden på blødkogte æg afhængig af, hvor store æggene er, hvor høj varme man koger ved og hvordan det færdige blødkogte æg skal være. Nogen bruger også en æggekoger til blødkogte æg.

Kom æggene i kogende vand og kog ved medium varme i ca. 4 1/2 – 6 minutter, afhængig af hvor “bløde” du vil have dem. Skyl under koldt vand for at stoppe kogeprocessen.

Her er de blødkogte æg serveret med  et stykke Brieost, men det kunne også være andre oste, blåbær, mandler og et stykke god chokolade.

Velbekomme!

Dette er en lille luksus morgenmad med blødkogte æg. På trods af lækkerierne er der kun 297 kcal – 18 gr. protein, 6,3 gr. kulhydrat og 22 gr. fedt.

 

 

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen