Kulmule med stenbiderrogn og Hollandaisesauce

Kulmule med stenbiderrogn og Sauce Hollandaise

Fisk er dejligt og absolut min favorit spise. Desværre får vi det ikke ofte nok, som så mange andre danskere, hvilket skyldes tilgængeligheden i vores område. Kulmule er en rigtig lækker fisk med sit hvide, bløde kød. Ofte skindsteger jeg det på en pande eller sætter det i ovnen. Flankeret af stenbiderrogn og med Hollandaise sauce og asparges, bliver det ikke meget bedre.

Du kan købe en hollandaisesauce af god kvalitet, eksempelvis Eriks Hollandaisesauce, hvilket jeg oftest selv benytter mig af, da jeg slipper for stressen med at holde alt varmt, samtidig med at jeg skal stå og piske i en sauce, så den ikke skiller. Jeg er ikke sponsoreret af Eriks saucer, men er absolut fan. De smager virkelig godt og skiller ikke ved langsom opvarmning i en tykbundet gryde.

Ingredienser 2 personer

  • 250 – 300 gr. Kulmule eller anden hvid fisk
  • 1 tsk. Citronsaft
  • 50 gr. Stenbiderrogn
  • 1/2 tsk. Citronsaft
  • 1/2 tsk. Flagesalt
  • 30 gr. Creme Fraiche 38 %
  • 8 stk. Asparges, grønne
  • 150 gr. Frisk babyspinat
  • 15 gr. Smør til stegning
  • 1/2 tsk. Middelhavssalt
  • Friskkværnet peber

Hollandaisesauce

  • 2 stk.  Æggeblomme
  • 1 spsk. Eddike
  • 100 gr. Smør
  • 1 spsk. Vand
  • 1/2 tsk. Middelhavssalt
  • Ærteskud til pynt
  • Vælg økologiske råvarer

Sådan gør du

Fisken lægges i et smurt ildfast fad. Dryp med citronsaft og salt. Dæk fadet med madpapir og sæt i ovnen ved 180 °C i 12 min. Rør stenbiderrogn med citronsaft og salt.

Giv asparges et kort opkog i letsaltet vand. Smelt smør på en pande og kom spinaten på. Steg kort til den falder sammen, smag til med salt og friskkværnet peber.

Vil du lave saucen selv, gør du sådan: smelt smørret ved lav varme. Pisk æggeblommer og eddike, tilsæt vand og rør sammen. Tilsæt det smeltede smør uden valle lidt ad gangen under konstant piskning. Dette gøres i vandbad eller en tykbundet gryde. Smag til med salt og evt. lidt citronsaft.

Anret spinaten i en dyb tallerken, læg fisken ovenpå og hæld hollandaisesaucen over. Pynt med stenbiderrogn og Creme Fraiche samt asparges og ærteskud.

Velbekomme!

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen