Gratinerede squash med oksekødsfyld
Gratinerede squash med oksekødsfyld kan laves færdige og stå klar i køleskabet til de skal i bruges, også gerne dagen før. Så skal de blot sættes i ovnen. Her er der lavet en større portion basis kødsauce, der kan stå i køleskabet eller fryseren og bruges en anden dag til en anden ret. Det kunne være Squash-spaghetti med kødsauce eller den kunne lægges på en blomkålspizza. Det, at lave større portioner eller tilberede dagen før, gør det hele lidt nemmere i en travl dagligdag.
I denne ret er der mange grøntsager. Det giver gode fibre, vitaminer/mineraler og et væld af sundhedsfremmende stoffer og så mætter grøntsager godt for få kalorier.

Ingredienser 2 personer
- 1 stk. Squash (ca. 400 gr.)
- 50 gr. Cheddar Ost 3
- 2 stk. Tomater
- 15 gr. Rødløg
- 20 gr. Oliven
- 2 tsk. Olivenolie, ekstra jomfru
- 300 gr. Basis kødsauce, se opskrift HER
Vælg økologiske råvarer
Sådan gør du
Skyl squash’en og del den på langs i 2 lige store dele. Skrab indmaden ud, så der ca. er 1 cm tilbage i bunden og siderne. Læg dem i et smurt ildfast fad.
Kom 150 gr. basis kødsauce i hver squash, tryk det lidt ned. Riv Cheddar osten og fordel det ovenpå. Sæt dem i ovnen ved 200°C i ca. 20-25 min.
Imens laves en tomatsalat af skivede tomater, lidt rødløg i skiver og halve oliven. Kom 1 tsk. god olivenolie over og drys lidt hakket persille eller basilikum over.
Når de gratinerede squash med oksekødsfyld er færdige, tages de ud af ovnen og lægges på tallerkenen.
Velbekomme!
Der er 384 kcal i én gratineret squash med oksekødsfyld og tomatsalat – 59 gr. protein, 15 gr. kulhydrat og 56 gr. fedt.
En tanke om “Gratinerede squash med oksekødsfyld”