Frikadeller med squash og forårsløg

Lækre saftige og sprøde frikadeller uden mel og mælk

Disse frikadeller er så lækre, at det bliver min favorit-frikadeller fremover. Revet squash og forårsløg i farsen er med til at gøre dem super saftige og samtidig er de sprøde udenpå. At putte grøntsager ind i frikadellerne, gør dem kun endnu sundere og hjælper med at få grøntsagerne til at glide ned hos dem, der ikke er så glade for at spise grøntsager.

Det kan godt betale sig, at lave en stor portion ad gangen, når man nu alligevel er i gang og komme dem i fryseren. Så er der let mad en anden dag. De er også gode kolde og derfor velegnet til madpakkerne. Ja faktisk er de så gode, at jeg har spist frikadeller til morgenmaden i dag. Why not?

 

Ingredienser 12 stk.

  • 500 gr. Kalv-og flæsk, hakket
  • 50 gr. Løg, fintsnittet
  • 50 gr. Forårsløg, fintsnittet
  • 100 gr. Squash, revet
  • 2 stk. Æg
  • 2 spsk. Pofiber
  • 1/2 dl. Dansk vand eller alm. vand
  • 2 tsk. Salt
  • Peber

Vælg økologiske råvarer

Sådan gør du

Kom alle ingredienserne i en røremaskine og rør farsen sammen til passende konsistens. Lad farsen trække i 30 min. i køleskabet. Form farsen med en stor ske og steg dem på en pande til de er gennemstegte. Jeg steger i olie og smør, hvilket giver en fin stegeskorpe. Hvor mange frikadeller, du får ud af farsen, afhænger jo selvfølgelig af, hvor store du laver dem. Jeg fik 12 stk.á 68 gr.

Er du ikke én af dem, der helst undgår mel, kan du bruge mel i stedet for pofiber.

Velbekomme!

Pr. stk. 82 kcal – 8,8 gr. protein, 1 gr. kulhydrat og 4,7 gr. fedt. 

 

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen