Unghanebryst med kantareller

Unghanebryst med kantareller og broccoli

Unghanebryst med kantareller er en dejlig weekend ret, der er nem at lave. Retten er også velegnet til gæstemad, hvor madlavningen kan foregå helt uden stress. Unghanebrysterne kan brunes på en pande i forvejen sammen med hvidløg og timian og blot sættes i ovnen lige før spisetid. Imens kan kantarellerne steges/stuves og broccoli eller andre grøntsager koges. Så er der lækker mad på 20-25 minutter.

Ingredienser 2 personer

  • 2 stk. Unghanebryst
  • 200 gr. Kantareller
  • 1,5 dl. Piskefløde
  • 150 gr. Broccoli
  • Smør til stegning
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dusk timian
  • Salt og Peber

Vælg økologiske råvarer

Sådan gør du

Steg unghanebrysterne i smør på en pande til de er brunede på begge sider. Kom et par hvidløgsfed og en dusk timian på panden til unghanebrysterne og sæt den i ovnen i 20-25 minutter, alt efter unghanebrysternes størrelse.

Imens rengøres kantarellerne, hvis det er nødvendigt. Børst forsigtigt eventuelt jord af kantarellerne. Skær løg’et i tern. Smelt lidt smør i en sauterpande, kom løget i smørret og steg ved medium varme, uden løgene tager farve. Kom kantarellerne ved, skrue op for varmen og steg dem godt af. Tilsæt piskefløden og kog ind til den tykner. Smag til med flagesalt og friskkværnet peber og evt. et par dråber citronsaft.

Kog broccoli’en i letsaltet vand, så de akkurat er kogte, men stadig med bid i. Der er ikke noget værre end udkogte grøntsager.

Velbekomme!

Unghanebryster kan variere i størrelse.

Ved en portion med 150 gr. unghanebryst får du 498 kcal – 40 gr. protein, 5,4 gr. kulhydrat, 33 gr. fedt.

Ved en portion med 200 gr. unghanebryst får du 551 kcal – 51 gr. protein, 5,4 gr. kulhydrat, 35 gr. fedt. 

 

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen