Pariserbøf med et twist

Nyfortolkning af den klassiske pariserbøf

Jeg kan godt lide en god Pariserbøf, men mangler lidt grønt og fedtstof til at mætte og brød spiser jeg ikke. Jeg kan sagtens undvære det stykke hvide brød, der er under en Pariserbøf. Den gør ikke noget godt for mig. Hvidt brød indeholder stort set ingen vitaminer eller mineraler, men får blodsukkeret til at stige hurtigt, for derefter at falde igen. Så det bliver et nej tak fra mig til hvidt brød.

Jeg har derfor lavet en nyfortolkning af Pariserbøffen og kalder den derfor Pariserbøf med et twist. Den indeholder stadig det klassiske tilbehør, bortset fra det hvide brød. Der er en god Pariserbøf med æggeblomme og høvlet peberrod. Der er løg og kapers. Rødbederne er skiftet ud med Cornichons, der har langt færre kalorier, mere protein og stort set ingen kulhydrater. Jet har tilføjet salat og agurk, som er flankeret af en peberrodscreme. Pariserbøf med et twist er ikke dårligt, siger jeg bare.

Ingredienser 2 personer

 • 300 gr. Hakket oksekød 3-6 %
 • 2 stk. Æggeblommer
 • 50 gr. Salatmix
 • 40 gr. Agurk
 • 40 gr. Løg i tern
 • 40 gr. Cornichons
 • 40 gr. Kapers

 

Peberrodscreme af:

 • 30 gr. Mayo
 • 30 gr. Creme Fraiche 38 %
 • 1 spsk. Friskhøvlet peberrod
 • Flagesalt og friskkværnet peber
 • Vælg økologiske råvarer

 

Sådan gør du

Rør først peberrodscremen sammen af Mayo og Creme Fraiche 38 %. Høvl den friske peberrod og tilsæt til cremen, der smages til med Flagesalt og friskkværnet peber. Der kan eventuelt også smages til med et par dråber citronsaft. Stil det i køleskab, så det kan trække. Kan også med fordel laves i forvejen.

Del agurken i passende mundrette stykker. Snit løg og Cornichons fint og vej kapers af. Gør æggene klar ved at skille blommen fra hviden. Du behøver ikke at bruge pasteuriserede æg, men blommen fra almindelige økologiske æg.

Form bøfferne og steg dem på en pande med smør, så de stadig er lidt røde indeni. Lad den trække lidt.

Fordel salaten på tallerkenen, fordel tilbehøret henover samt peberrodscremen og evt. et par kapersbær. Kom Pariserbøffen på tallerkenen, læg et par løgringe på, til at holde æggeblommen på plads og pynt med høvlet peberrod.

Velbekomme!

Denne skønne Pariserbøf med et twist indeholder kun pr. person 554 kcal – 37 gr. protein, 5 gr. kulhydrat, 42 gr. fedt. 

Alternativt hvis du gerne vil have det stykke hvide brød og ikke ønsker rødbederne udskiftet med Cornichons, så vil både kalorierne og specielt kulhydratindholdet være en del højere,

714 kcal – 41 gr. protein, 26 gr. kulhydrat, 43 gr. fedt. 

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen