Kurt tabte 30 kg på kun 10 måneder

Testperson til vægttabsforløb

I forbindelse med min uddannelse til Kostvejleder & Sundhedscoach, skulle jeg bruge et par testpersoner, for at tjekke om vægttabsprincipperne virkede i praksis. Hvad var mere nærliggende end at tage én fra husstanden, der i hvert fald trængte til at tabe sig og havde en kampvægt på 114 kg.

Jeg tilbød Kurt, at blive testperson. Jeg havde dog mine bange anelser, for han var til rigtig mandemad, bøf med sauce og kartofler, hvidt brød og også gerne en kage om fredagen. Det var ikke just det, jeg ville tilbyde ham i et vægttabsforløb. Han havde det, som mange mænd – og kvinder for den sags skyld også – har det: det kan godt blive lidt for sundt. Da jeg fortalt ham, at han kunne spise sig mæt ved hvert måltid, at han kunne spise bøf med bearnaisesauce, bacon, fuldfede ost og rejer med mayonnaise, sagde han hurtigt ja tak. Det gjorde han klogt i!

Der er selvfølgelig også kommet en del flere grøntsager ind i kosten, for der skal kostfibre, vitaminer og mineraler til. Det har ikke afskrækket ham, tværtimod. Han er aldeles vild med den måde, vi lever på og fortæller gladelig alle, der gider høre på det, at den livsstilsændring, er det bedste han har gjort for sig selv og sit helbred. Han er kun ked af, at han ikke har gjort det for mange år siden. Men det er aldrig for sent at ændre sin livsstil.

I takt med at vægten gik ned, blev humøret bedre og bedre. Han fik langt mere energi og overskud. Det havde der ikke været meget af, da han havde haft en stressrelateret blodprop i hjertet et par måneder inden og var blevet ordineret alverdens medicin på hospitalet: blodtryksdæmpende, blodfortyndende, nitroglycerin m.fl. På trods af, hans kolesterol ikke var højt, blev han også ordineret kolesterolsænkende medicin ”just in case”, som lægerne siger. Bivirkningerne ved disse er dokumenteret så slemme, at de amerikanske myndigheder advarer mod dem, hvilket også flere danske læger har gjort. Alt den medicin gjorde ham træt og utilpas.

“Mad er din medicin og din medicin er din mad”. Det, man putter i munden, kan enten nedbryde eller opbygge cellerne i kroppen og med fokus på gode og sunde råvarer, kunne Kurt allerede kort inde i vægttabsforløbet, stoppe med alt medicin. Han er nu helt medicinfri og er selvfølgelig blevet tjekket løbende hos lægen, der melder at alle tal er helt i top.

Livsstilsændringen blev starten på et helt nyt liv

Kurt havde egentlig som mål, at tabe 20 kg. Men han syntes, det var så nemt, at han ligeså godt kunne tabe 10 kg mere. Det blev så 30 kg i alt på 10 måneder og han er nu nede på 84 kg. Det er lige i underkanten efter min mening. Derfor er vi i gang med at regulere kosten, efter de samme sunde kostprincipper, men med flere proteiner til at opbygge mere muskelmasse. Han synes, at det er totalt blæret, at man kan forme kroppen, som man vil.

Udover et vægttab på 30 kg og at være blevet medicinfri, har Kurt også fået meget mere energi og overskud. Nattesøvnen er blevet bedre, stive led og småskavanker er fortid. Også den søde tand er fortid og blodsukkeret er stabilt. For ham, er det en stor fordel, at hans golfsving er blevet bedre og at gå 18 huller, er blot piece of cake i dag. Det sjoveste, der er sket, er dog at på den spejlblanke isse og måne, er håret nu kommet tilbage. At hans Body Age er gået fra 78 år til 58 år, klager han heller ikke over. Han er taknemmelig over at have gennemgået denne livsstilsændring fra overvægtig til slank og siger, at han aldrig kommer til at gå tilbage til den gamle og usunde livsstil.

Han er ikke gået vejen alene. Jeg har været med hele vejen og da det jo siges, at man skal tage ”sin egen medicin”, har jeg opnået et vægttab på 20 kg.

Vil du vide mere om varigt vægttab helt uden sult, kan du læse mere HER.

Vil du vide mere om advarsler mod kolesterolmedicin, kan du se mere HER.

Indlæg oprettet 72

En tanke om “Kurt tabte 30 kg på kun 10 måneder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen