Rødkålssalat med Mormor-dressing

Rødkålssalat med Mormor-dressing

En rødkålssalat er dejlig frisk og kan spises alene eller som tilbehør til mange kødretter. Til julens retter serverer jeg også denne rødkålssalat sammen med traditionelt rødkål. Så kan man jo vælge til og fra. I denne rødkålssalat har jeg brugt blåbær, tørrede tranebær og granatæblekerner samt Cashewnødder. Når vi nærmer os jul, bruger jeg appelsinfiléter, blå vindruer sammen med granatæblekernerne, der giver lidt Crunch og fin farve. Cashewnødderne kan udskiftes med mandler, hasselnødder eller valnødder.

Denne rødkålssalat har fået fornemt selskab af Mormor-dressing uden sukker, hvor jeg har “lånt” opskriften af @dethandlermestommad. Den er nem at lave og kan bruges til alle andre salater også.

Vidste du, at man med fordel kan massere rødkålen. Ja, du læste rigtigt! Snit rødkålen ganske fint og kom den op i en stor skål med en spsk. god olie og 1 tsk. groft salt. Så går du igang med at massere rødkålen i nogle minutter. Rødkålen bliver blødere, frigiver bitterstofferne og bliver mildere i smagen. Samtidig er den lettere at fordøje. Du kan med fordel massere alle typer kål.

Ingredienser 4 personer

  • 600 gr. Rødkål, fintsnittet
  • 1 spsk. Olie
  • 40 gr. Blåbær
  • 40 gr. Tranebær, tørrede
  • 40 gr. Granatæblekerner
  • 25 gr. Cashewnødder eller andre nødder

 

Dressing af:

  • 1,5 dl. Piskefløde 38 %
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 3 spsk. Sukrin melis (kan udelades)

Sådan gør du

Rødkålen snittes fint og masseres med olie og salt. Lad den stå og trække. Inden servering hældes den op i et dørslag, så overskydende væske løber af. Læg den på et fad eller skål og bland med frugt og nødder. Gem lidt til pynt.

Piskefløde, citronsaft og Sukrin melis kommes i en beholder eller glasflaske med låg og rystes sammen. Hældes over rødkålssalaten inden servering eller serveres ved siden af.

Velbekomme!

Én portion indeholder 293 kcal – 4,5 gr. protein, 25,5 gr. kulhydrat, 21 gr. fedt. 

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen