Sunde trøffelkugler

Sunde trøffelkugler uden sukker og mel

Disse sunde trøffelkugler er lavet af sorte bønner og dadler og indeholder derfor ingen sukker eller mel. Tænker du, ligesom jeg gjorde, at de kan da umuligt smage godt, når der er sorte bønner i. Så kan jeg fortælle dig, at intet kunne være mere forkert. Disse sunde trøffelkugler smager aldeles syndigt og jeg serverer dem gerne til kaffen, når jeg har gæster. Meget ofte beder gæsterne om opskriften.

De sunde trøffelkugler udmærker sig ved, at de ikke påvirker blodsukkeret og derfor er et godt alternativ til kager med sukker og mel. De er så gode, at man godt kan fristes til at spise nogle stykker, men da sorte bønner har et stort indhold af protein, mætter de ret godt og man kan nøjes med en enkelt eller to. For selvom det er sunde trøffelkugler, er der jo stadig kalorier og kulhydrater i dem.

Jeg har overtrukket disse med chokolade, men man kan også rulle dem i kokos, hakkede nødder, lakridspulver eller hvad du har lyst til.

Ingredienser 26 stk.

  • 1 dåse sorte bønner
  • 150 gr. Dadler, friske (udstenet vægt)
  • 3 spsk. Kakaopulver
  • 3 spsk. Kokosolie
  • 1 tsk. Vaniljepulver
  • 1 tsk. Romessens
  • 1 nip Salt
  • Overtrækschokolade eller topping
  • Vælg økologiske råvarer

Sådan gør du

De sorte bønner hældes i et dørslag og skylles fri for konserveringsmiddel. Lad dem dryppe helt af. Kom dem op i en skål sammen med øvrige ingredienser og blend dem med en stavblender til en jævn og glat masse eller brug en foodprocesser. Massen til sunde trøffelkugler stilles tildækket i køleskab i minimum et par timer.

Tag massen ud af køleskabet. Jeg vejer dem af á 15 gram pr. stk. og ruller dem i hånden (med en plasthandske på), så trøffelkuglerne bliver nogenlunde ens. Laver man dem sammen med børn, er det jo fint at se bort fra både vægt og størrelse, men blot lade kreativiteten flyde. De sunde trøffelkugler trilles i hakkede nødder, kokos eller overtrækkes med chokolade. Opbevares på køl og serveres kolde. Hvor længe, de kan holde sig i køleskabet, kan jeg ikke svare på, for de står jo og frister. Når jeg vil undgå det, putter jeg dem i fryseren, inden de får chokolade eller nødder på.

Indeholder pr. stk. uden chokolade: 39,92 kcal – 0,69 gr. protein, 4,73 gr. kulhydrat, 1,73 gr. fedt. 

Indeholder pr. stk. med chokolade: 67,38 kcal – 0,89 gr. protein, 7,38 gr. kulhydrat, 3,42 gr. fedt. 

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen