Sunde knækbrød

Sunde knækbrød uden sukker eller mel

Disse sunde knækbrød er så lækre og sprøde. De er udelukkende lavet på gode og sunde kerner, helt uden sukker eller mel. De sunde knækbrød har godt med kostfibre, der skaber en god mæthedsfølelse og sætter skub i fordøjelsen. De er både hurtige og nemme at lave, men skal dog have 75 min. i ovnen.

Knækbrødene er lækre blot med smør, men også skønne til ost og Tapas.

Ingredienser 18 stk.

  • 1 dl. Chiafrø
  • 2 dl. Hørfrø
  • 1 dl. Sesamfrø
  • 1 dl. Græskarkerner
  • 1,5 dl. Solsikkekerner
  • 1 tsk. Salt
  • 3 dl. Vand
  • Vælg økologiske råvarer

Sådan gør du

Kom alle de tørre ingredienser til de sunde knækbrød i en skål og bland dem godt sammen, evt. med fingrene. Hæld vandet ved og rør det hele rigtig godt sammen. Massen skal hvile i 15-20 min., hvor der røres undervejs, så vandet optages i kernerne.

Stænk en bageplade med en smule vand og op ad kanterne, hvilket får bagepapiret til at ligge bedre fast. Læg bagepapir på og fordel massen jævnt ud over hele bagepladen. Sørg for, at massen er lige høj over det hele ved at køre en spatel henover. Del dejen op i 18 stykker med en kniv eller pizzaskærer.

De sunde knækbrød bages i ovnen ved 150°C i 75 min. Tages ud af ovnen og papiret trækkes over på en rist, hvor knækbrødene afkøles. Bræk de sunde knækbrød forsigtigt fra hinanden, når de er helt afkølet og opbevar dem i en tætsluttende kagedåse eller på et højt glas.

Hver af de sunde knækbrød indeholder 115 kcal – 5 gr. protein, 2,3 gr. kulhydrat, 9 gr. fedt. 

 

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen