Stegt laks med pesto

Stegt laks med pesto og grøntsager

Laks er min favoritspise i alle afskygninger. Det er let at tilberede, smager godt og er et superfood. Laks er meget rig på D-vitamin, som vi alle har brug for, bl.a. for at optage kalk fra kosten. Laks indeholder også proteiner, der genopbygger musklerne, samt vitaminer og mineraler. Det vigtigste er dog de gode olier og specielt Omega 3, der er gavnligt for både hjerte og hjerne.

Der er dog forskel på laks. Der er opdrættet laks, der ikke indeholder så meget Omega 3. Økologisk opdrættet laks er fodret med foder, der består af småfisk og derfor indeholder flere sunde olier. Vildlaks, specielt fra ishavet, sørger selv for at ernære sig med både småfisk og skaldyr fra havet og har derfor det største indhold af Omega 3, vitaminer og mineraler. Desværre er vildlaks ikke så let at få fat på, men kan bestilles ved de fleste fiskehandlere.

I dag blev det igen stegt laks med pesto og grøntsager. Tilbehøret var, hvad køleskabet bød på, nemlig asparges, der altid er godt til laks, blomkål og grillet squash. Pesto er der også altid i mit køleskab. Se opskrifterne HER. Udover alle de gode olier, vitaminer og mineraler, er stegt laks med pesto og grøntsager også en kalorielet ret.

Ingredienser 2 personer

  • 2 stk. Laksefilét á ca. 150 gr.
  • Smør til stegning
  • 6-10 stk. Grønne asparges, 120-150 gr.
  • 6-10 sk. Squash, 90-100 gr.
  • 2 stk. Blomkålsbuketter, ca. 200 gr.
  • 60 gr. Pesto
  • 2 sk. Citron
  • Salt og friskkværnet peber
  • Vælg økologiske råvarer

 

Sådan gør du

Smelt smør på panden og lad det bruse af og skrue ned for varmen til medium varme. Laksen krydres med salt og peber. Lægges på panden med skindsiden nedad og steg i ca. 8 minutter. Derefter vendes laksen og steges 1. min. på hver de 3 øvrige sider. Tiden kan dog godt variere lidt afhængig af størrelse. Du kan forsigtigt løsne fisken med spidsen af en kniv og se, om fisken er stegt lyserød. Den må ikke være gennemstegt, da den så vil være tør.

På en pande eller grillpande steges asparges og squash ved høj varme og blomkålsbuketterne koges i letsaltet vand med stokken nedad, så der stadig er bid i blomkålen.

Skindet tages af den stegte laks og anrettes på en tallerken med Pesto på toppen og citronskiver. Grøntsagerne lægges ved.

Her er der brugt persillepesto, men det kunne også være basilikumpesto, der kan købes færdigt, eller du kan selv lave det. Se opskrifterne HER.

Velbekomme!

En portion indeholder 449 kcal – 35 gr. protein, 6,5 gr. kulhydrat, 30,5 gr. fedt. 

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen