Dampet laks med rejer

Dampet laks med rejer som forret eller på frokostbordet

Dampet laks med rejer er en familieret, vi altid har fået hjemme hos min mor til festlige lejligheder. Min mor havde et forsamlingshus og her blev dampet laks med rejer ofte valgt til forret af dem, der holdt fest i forsamlingshuset. Hun gjorde en dyd ud af at fortælle, at der var Whisky i dressingen. Om det var derfor, at den ofte blev valgt eller om det bare var fordi, den smagte godt, ved jeg ikke.

Min mor lever ikke længere og nu er det mig, der bliver bedt om at lave dampet laks med rejer til vores familiesammenkomster. Det gør jeg gerne, for det er også én af mine favoritter. Her bliver den oftest brugt på frokostbordet til jul, påske og pinse.

Skal den dampede laks med rejer serveres til forret, er det en god idé at portionsanrette den, da det ellers er min erfaring, at der bliver taget godt fra. På frokostbordet skal man beregne lidt mere pr. person og der bliver altid spist op.

 

Ingredienser 4 personer

 • 400 – 500 gr. Fersk laks
 • Salt og friskkværnet peber
 • Hvidvin eller citronsaft
 • Dild
 • 200 gr. Rejer
 • 2 stk. Æg
 • 8 stk. Grønne asparges
 • Citronbåde + Dild til pynt

Dressing af:

 • 50 gr. God Mayo
 • 75 gr. Creme Fraiche 38 %
 • 25 gr. Easis ketchup uden sukker
 • 1 tsk. Stærk paprika
 • 1 tsk. Røget paprika
 • 1 tsk. Citronsaft
 • 2 tsk. Whisky (kan udelades)
 • 1 nip Flagesalt
 • Vælg økologiske råvarer

Sådan gør du

Laksen skylles i koldt vand og tørres med køkkenrulle. Lægges på bagepapir i et ildfast fad, dryp med hvidvin eller citronsaft, krydr med Flagesalt og lidt friskkværnet peber. Læg citronskiver og dild på. Bagepapiret lukkes om laksen og fadet sættes i ovnen ved 180°C i 20-25 min. Tiden afhænger af, hvor stort stykket er. Tages ud af ovnen og afkøles, gerne i køleskabet.

Asparges lægges i kogende vand og koger 1-2 min. Derefter kommes de i koldt vand og afkøles. Æggene koges ca. 8 min. og afkøles i koldt vand. Asparges og æg opbevares i køleskab, til der skal anrettes.

Dressingen røres sammen, smages til og stilles i køleskab til der skal anrettes. Nu er alt på køl og skal blot samles. Alt kan gøres i forvejen, så der ikke er stress på.

Den dampede laks kan portionsanrettes eller anrettes på fad. Skindet tages af laksen, noget af dressingen hældes over. Der pyntes med rejer, citronskiver og dild. Æg og asparges lægges ved. Der serveres citronbåde og resten af dressingen i små skåle ved siden af.

Velbekomme!

En portion indeholder 435 kcal – 32,25 gr. protein, 2,75 gr. kulhydrat, 31,50 gr. fedt. 

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen