Brændende kærlighed med blomkålsmos

Brændende kærlighed med bacon og stegte løg

Brændende kærlighed er en overset spise. Den smager rigtig godt, mætter godt og er nem at lave. Her er den klassiske brændende kærlighed dog twistet en smule og lavet med blomkålsmos i stedet for kartoffelmos. Blomkålsmos indeholder ikke stivelse og er lav på kulhydrater, så den er perfekt til os, der ikke spiser kartofler eller er i et vægttabsforløb.

Bacon kan de fleste godt lide. Det betaler sig at købe et godt stykke bacon, der er lavet med kærlighed. Et godt stykke bacon med god smag, har ligget i saltlage og er røget. Meget af det bacon, der ligger i supermarkederne, har aldrig ligget i saltlage, men er i stedet pumpet med vand. Derfor sprutter det på panden og svinder meget, når vandet fordamper. Ofte er det heller ikke røget, men har fået tilsat røgkrydderi.

Det gode bacon finder man oftest hos slagteren. Det bacon, der er brugt i min brændende kærlighed, er fra www.rigtigmad.dk. Det koster lidt mere, men kvaliteten er også derefter.

Blomkålsmosen kan laves på forskellige måder. Denne er lavet uden mælk (laktose), men blot med smør og Philadelfia flødeost, salt og peber. Jeg har blot stampet og pisket den kogte blomkål med et piskeris, da jeg godt kan lide at den er lidt rustik. Vil man have en mere glat blomkålsmos, kan man bruge en håndmixer eller en stavblender.

Opskriften på den lækre stegte løg, finder du HER.

Ingredienser til 2 personer

  • 250 gr. Røget bacon
  • 500 gr. Blomkål
  • 60 gr. Smør
  • 50 gr. Philadelfia flødeost, naturel
  • 1,5 tsk. Flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • Vælg økologiske råvarer

Stegte løg, se HER

Sådan gør du

Start med at lave de stege løg. Se opskriften HER

Skær bacon i tern, ikke for små. Steges sprøde ved medium varme, men uden at de bliver tørre. Der må gerne være lidt fedt tilbage i kernen.

Del blomkålen i buketter og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, tilsæt smørret og mos dem med piskeriset, håndmixer eller stavblender, alt efter hvor rustik eller glat du ønsker mosen. Tilsæt Philadelfia flødeost og smag til med Flagesalt og friskkværnet peber. Ønsker du mere smag til din brændende kærlighed, kan du bruge Philadelfia flødeost naturel med Philadelfia flødeost med urter, der har lidt mere smag.

Anret blomkålsmosen med bacon og løg. Pynt din brændende kærlighed med persille, purløg eller andre krydderurter.

Velbekomme!

Pr. portion indeholde retten 750 kcal – 29 gr. protein, 8 gr. kulhydrat, 67 gr. fedt. 

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen