Spicy saltede mandler

Mandler med chilisalt og lakridssalt

Hjemmelavede saltmandler er virkelig nemme at lave og er en skøn snack og et sundt alternativ til søde sager eller chips. De saltede mandler er også rigtig dejlig i en salat, som det sprøde element og også god til ost.

Disse saltede mandler er lavet i 2 spicy udgaver. Den ene er lavet med chilisalt, der egner sig godt til et glas koldt øl. Den anden er med lakridssalt og god til os, der godt kan lide lakrids.

Saltmandlerne opbevares i lufttæt glas og kan holde sig længe, hvis man kan holde fingrene fra dem. Det kan være svært, for de er rigtig gode. Men da saltmandlerne energitætte, skal de nok nydes med måde.

 

Ingredienser

  • 2 dl. Vand
  • 2 spsk. Salt efter smag (chili, lakridssalt, neutral)
  • 100 gr. Mandler, øko

Sådan gør du

Kom vand og salt i en gryde og kog til saltet er helt opløst. Tag det af varmen.

Tilsæt mandlerne og lad dem trække i 30 minutter.

Kom dem op i en sigte og lad vandet løbe fra. Mandlerne spredes ud på bagepapir på en bageplade og sættes i ovnen ved 160°C i 20 – 25 min. Vend dem lidt rundt under bagningen. Tag dem ud af ovnen og træk bagepapiret over på en rist og lad mandlerne afkøle. Kan evt. drysses med lidt mere salt, efter smag.

Velbekomme!

PS. Jeg må lige advare om,  at dampene fra chilisaltet er ret kraftige og det er derfor vigtigt at have låg på gryden og emhætten tændt. 

I 100 gr. mandler er der 607 kcal – 22 gr. protein, 5,5 gr. kulhydrat, 54 gr. fedt. 

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen