Avocadotårn med chilimarinerede rejer

Chilimarinerede rejer og avocadotårn

Chilimarinerede rejer og avocadotårn er en skøn forret, der er virkelig nem at lave og som næsten alle kan lide. Man kan selv marinere rejerne eller man kan tage den nemme løsning og købe færdigmarinerede rejer. Det kunne også være hvidløgsmarinerede rejer, som også smager dejligt. Så bliver det hverken hurtigere eller nemmere at servere en dejlig forret til gæster eller til lækkert hyggemad i  weekenden.

Ingredienser 4 personer

 • 16 stk. Kinarejer
 • 2 spsk. Olie
 • 1 spsk. Chilisauce
 • 1 fed Hvidløg, knust
 • 1 tsk. Citronsaft
 • 1/2 tsk. Flagesalt
 • Friskkværnet peber
 • 3-4 stk. Avocado, moden
 • 1 bdt. Dild
 • 1 tsk. Citronsaft
 • 1/2 spsk. Olie, gerne Avocadoolie
 • 1/4 tsk. Flagesalt
 • Sød Chilisauce eller Aioli
 • Vælg økologiske råvarer

 

Sådan gør du

Start med at marinere rejerne. Rejerne optøs og befries for skal og tarm. Ingredienserne til marinaden røres sammen og rejerne marineres heri min. 2 timer eller længere. Vendes et par gange undervejs.

Avocado’erne skrælles forsigtigt. Skæres ud i små tern og kommes i en skål. Dryppes med citronsaft, tilsæt olie og fintklippet dild (tag 4 kviste fra til pynt) og smag til med salt og lidt friskkværnet peber. Vendes forsigtigt rundt.

En ring placeres i midten af tallerkenen. Avocadoternene kommes heri med en ske og trykkes forsigtigt ned, så det hænger sammen i et tårn. Pyntes med en kvist dild og en citronskive. Mine ringe er 6 cm i diameter og 5 cm i højden, men andre størrelser kan også bruges. Jeg har kun 2, så flytter dem blot rundt.

Rejerne steges på en varm pande med den marinade, der hænger ved. Vendes, når de er har skiftet farve til svagt rosa og steges ganske kort på den anden side også. Rejerne placeres på tallerkenen på en lille klat Sød chilisauce eller Aioli. Se opskrift på en nem hjemmelavet Aioli HER.

Velbekomme!

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen