Cremet blomkålssuppe

Blomkålssuppe

Når man gerne vil have en kødløs dag, er blomkålssuppe ikke det værste, man kan få. Det smager rigtig dejligt og er også en ganske billig ret. Hvor langt den blomkålssuppen rækker, er selvfølgelig afhængig af, hvor meget man spiser, men også om det er en hovedret eller en forret. Der bliver til 4 pæne tallerkener blomkålssuppe. Man kan med fordel lave dobbelt portion, så der er til to dage eller man kan komme det i fryseren. Så er det nemt en anden dag, hvor det skal gå hurtigt eller på en grå og kold regnvejrsdag.

Jeg har lavet den med piskefløde, der giver en cremet blomkålssuppe med en fyldigere smag. Samtidig mætter den bedre. Her er den serveret med ostechips.

Denne blomkålssuppe er basis. Man kan gøre den mere fyldig ved at tilsætte små blomkålsbuketter og lade dem koge med sammen med piskefløden til sidst, så der stadig er bid i dem. Der kan også tilsættes lidt skåret forårsløg på toppen eller man kan komme bacon i suppen, hvis man vil have kød til. Alternativt er sprødstegt parmaskinke også lækkert.

Ingredienser til 2-3 personer

  • 500 gr. Blomkål
  • 60 gr. Smør
  • 2 stk. Hønsebouillonterninger
  • 8 dl. Vand
  • 2 dl. Piskefløde
  • 2 tsk. Salt
  • Friskkværnet peber
  • Vælg økologiske produkter

Sådan gør du:

Blomkålen skæres eller deles i små buketter. Smørret smeltes i en gryde, uden at blive brun. Blomkålen kommes ned i smørret og simrer – stadig uden at blive brunt – ved medium varme i ca. 15 minutter, så blomkålen tager smag af smørret.

Hønsebouillon opløses i 8 dl. kogt vand og tilsættes blomkålen. Simrer videre til blomkålen er helt mør. Blendes helt glat i blender eller med stavblender. Piskefløden tilsættes og koges let ind i blomkålssuppen. Smages til med salt og friskkværnet peber. Vil man have den lidt spicy, kan der tilsættes lidt chilisalt. Muskatnød er også rigtig dejligt sammen med blomkål.

Pynt med lidt hakket persille, persilleolie eller en lækker trøffelolie.

Velbekomme!

Indeholder pr. portion 330 kcal – 4 gr. protein, 4,5 gr. kulhydrat, 32 gr. fedt. 

 

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen