Kernerugbrød

Kernerugbrød uden mel, mælk eller sukker

Nøøj, hvor er det et kedeligt lørdagsvejr, så jeg bruger dagen på at bage et kernerugbrød (altså ikke hele dagen).

Det er helt uden mel, mælk og sukker. Det smager ufatteligt godt og er fint at have i fryseren. Jeg skærer det op i skiver og pakker det med 2 stk. Så kan jeg bare tage det op, jeg skal bruge. Sådan en fætter, altså en skive kernerugbrød, er fyldt med gode sunde sager, men har også pænt med kalorier, hele 212 kalorier pr. skive á 50 gr. Med smør og en skive ost, har vi 388 kalorier.

Men det er de godt kalorier af slagsen, frø, kerner, mandler og olie. Gode og sunde olier. Med kalorierne in mente, er det kun noget, jeg spiser engang imellem, da der ikke er plads til det i mit daglige kalorieregnskab. Det er typisk, hvis jeg har gæster til frokost. Så serverer jeg dette sunde kernerugbrød (mest af hensyn til mig selv) samt rugbrød fra bageren, så kan de selv vælge. Og ikke overrraskende, elsker de kernerugbrødet og vælger det. Helt forståeligt, hvis du spørger mig!

 

Ingredienser

  • 120 gr. Sesamfrø
  • 140 gr. Hørfrø
  • 140 gr. Græskarkerner
  • 140 gr. Solsikkekerner
  • 100 gr. Mandler
  • 25 gr. Pistaciekerner
  • 3/4 dl. Olie, koldpresset
  • 7 stk. Æg
  • 2 tsk. Flagesalt
  • Vælg økologiske råvarer

 

 

Sådan gør du

Vej alle de tørre ingredienser af og kom dem i en skål. Bland det godt, eventuelt med fingrene, de er nærmest ved hånden! Tilsæt olien.

Pisk æggene sammen og kom dem i skålen med kerner og frø. Rør godt rundt med en grydeske eller dejskraber, så alt er godt blandet.

Smør en rugbrødsform med smør og hæld rugbrødsmassen i. Min form indeholder 1,2 ltr. og passer fint, så brødet får en fin højde.

Bages ved 180°C varmtluft i 60 min. Tag brødet ud af ovnen og vend det ud på en rist for afkøling. Når brødet er koldt, skæres det i skiver og kommes i fryseren. Så har du altid friskbagt brød og undgår madspild.

Velbekomme!

Der bliver et rugbrød af 1150 gr. – ca. 23 skiver

En skive kernerugbrød har 212 kcal – 9,5 gr. protein, 2,2 gr. kulhydrat, 18 gr. fedt. 

 

Indlæg oprettet 72

2 tanker om “Kernerugbrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen