Ramsløgssmør

Hjemmelavet ramsløgssmør

Ramsløg og dens stærke duft sender minder tilbage til min barndom og alle turene til Riis Skov’en, hvor min farfar arbejdede. Når man går tur i skoven, har man den smukkeste udsigt ud over Aarhus-bugten og helt til Mols. Dog er den nu begrænset lidt af alle de nye boliger, der bliver opført i den nye bydel på Aarhus Ø. I mandags gik jeg igen denne tur og kan fra skoven kigge udover den fine lystbådehavn og over på SHIP, der er ved at blive bygget. Her skal min datter og svigersøn bo, når det er færdigt. Forstår godt, at de glæder sig.

Men tilbage til Ramsløgene, som hele skoven er dækket af og som naturen tilbyder i overflod, endda helt gratis. Jeg fik plukket en stor pose fuld, der blev renset og skyllet, da jeg kom hjem. De blev derefter frosset til senere brug til Ramsløgspesto, Ramsløgsolie og Ramsløgssmør. Ramsløgsblade er også lækre i Wok’en sammen med andre grøntsager, der lynsteges. Det giver lige denne her spicy skarpe smag og sender en vidunderlig duft ud i køkkenet, når den steges. Smager også godt i nybagt brød som eksempelvis Foccacia eller andet madbrød. Specielt kan jeg varmt anbefale Ramsløgssmør på et stykke friskbagt Kernerugbrød, som du kan se opskriften på HER. Det er lækkert.

Ramsløgssmør smager fantastisk på en god stor Steak, på en hakkebøf eller en god Herregårdskotelet. Ramsløgssmør smager også rigtig godt sammen med fisk, som for eksempel dampet torsk eller kulmule. Jeg bruger også Ramsløgssmør i kyllingebryst, hvor jeg skærer en lomme og kommer Ramsløgssmørret i. Derefter lukker jeg kyllingebrysterne med bacon eller Parmaskinke og steger dem i ovnen ved 180°C i ca. 20 min. Det giver kyllingebryster med smag, saft og kraft.

Ingredienser

200 gr. Smør

30-40 gr. Ramsløgsblade

1 tsk. Citronsaft

1 tsk. Dijonsennep

1 nip Flagesalt

Lidt friskkværnet peber

  • Brug økologiske råvarer

Sådan gør du:

Tag smør ud af køleskabet og lad det blive blødt. Tag 1/3 del af Ramsløgene og blend dem. Kom det bløde smør ved i mindre stykker, lagvis med de resterende ramsløgsblade og tilsæt de øvrige ingredienser. Blend til massen er ensartet.

Læg et stykke husholdningsfilm på bordet og læg Ramsløgssmørret herpå, rul filmen herom og form det til en rulle i den diameter, du vil have smørret. Luk i enderne af rullen og kom den i køleskabet eller fryseren.

Når smørret er fast, kan du skære det i skiver og lægge det i en boks med madpapir imellem. Så kan du tage de stykker Ramsløgssmør op, eftersom du skal bruge dem. På den måde har du altid frisk Ramsløgssmør og du undgår du spild.

Velbekomme!

Ramsløgssmørret indeholder pr. 100 gr. 620 kcal – 1,44 gr. protein, 4,5 gr. kulhydrat, 67 gr. fedt. 

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen