Fiberboller

Gluten- og laktosefrie fiberboller

Disse lækre fiberboller er hurtige at lave, da de ikke skal hæve. Derfor er de velegnede til en hyggelig weekend morgen eller når man bare pludselig får lyst til en bolle. Det var det, der skete for mig i dag. Jeg spiser sædvanligvis ikke brød og plejer at få æg om morgenen. Men i dag fik jeg bare lyst til en bolle med tandsmør og ost. De skuffede ikke og mættede rigtig godt. Så en halv bolle med tandsmør og en halv med smør og ost, var rigeligt til mig. Med en god kop kaffe til, blev det en dejlig morgen.

Fiberbollerne er gluten og laktosefrie og har et lavt kulhydratindhold.

Ingredienser, 12 stk.

  • 8 stk. Æg
  • 270 gr. Hytteost
  • 60 gr. Smør
  • 100 gr. Mandelmel
  • 60 gr. Sesamfrø
  • 60 gr. Pofiber
  • 15 gr. Loppefrøskaller
  • 8 gr. Bagepulver
  • 8 gr. Salt
  • Vælg økologiske råvarer

Sådan gør du

 

Æggene, blødt smør og hytteost blendes eller piskes med el-pisker til en glat masse.

Bland alle tørre ingredienser og rør eller pisk det godt sammen med æggemassen. Lad dejen hvile i 15 minutter. Dette er vigtigt.

Fordel dejen med en ske i 12 ligestore klatter på en bageplade med bagepapir. Fugt hænderne en smule og form dejen til boller, gerne med lidt top, da de flyder lidt ud ved bagning.

Du kan komme en smule hakkede mandler, sesamfrø eller groft salt på toppen af bollerne, eller hvad du nu har lyst til. Kan også undværes

Bag dem i ovnen ved 180°C varmluft i ca. 25 min.

Velbekomme!

En bolle har 200 kcal – 10 gr. protein, 3,4 gr. kulhydrat, 16 gr. fedt. 

En halv bolle med tandsmør har 172 kcal – 5 gr. protein, 1,8 gr. kulhydrat, 16 gr. fedt

En halv bolle med smør og ost har 205 kcal – 10 gr. protein, 2 gr. kulhydrat, 17 gr. fedt. 

 

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen