Paprikagryde med oksekød, bacon og svampe i paprikaflødesauce

Paprikagryde

Paprikagryde med oksekød, bacon og svampe i paprikaflødesauce

Gryderetter er ofte populære her i huset. De kan laves af hvad man lige måtte have lyst til eller har i køleskabet. Derfor er en gryderet også god til at få brugt alt og reducere madspild. Det var netop, hvad jeg gjorde med denne Paprikagryde. Jeg havde købt en oksemørbrad på tilbud. Da der var taget nogle gode bøffer af oksemørbraden, var de tynde ender tilbage. Disse blev skåret i tern og brugt til retten. Man kan selvfølgelig bruge andre udskæringer end oksemørbrad. Oksekød i tern kan ofte fås på tilbud.

Til Paprikagryden kan man servere en god mos. Det kan både være kartoffelmos eller blomkålsmos. Der kan også serveres ris til paprikagryden eller blomkålsris, der smager rigtig dejligt. Ris er høje på både kalorier og kulhydrater: hele 130 kalorier og 28,6 gr. kulhydrat pr. 100 gram ris. Vælger man blomkålsrisene er der kun 28 kalorier og 3,7 gr. kulhydrat pr. 100 gram. Det er noget af en forskel. Blomkålsrisene kan købes frosne og skal kun have 2 minutters opkog. Færdig!

En anden god ting ved at lave en Paprikagryde er, at den kan laves i god tid og varmes op, når man skal spise den. Den kan fint laves dagen før (det bliver den kun bedre af), hvis man ved at tiden er knap næste dag. Så er der hurtigt mad på bordet.

 

Paprikagryde med blomkålsris

Ingredienser 4 personer

 • 600 gr. Oksekød i tern
 • 150 gr. Røget bacon
 • 250 gr. Svampe
 • 150 gr. Peberfrugt, rød
 • 150 gr. Løg i tern
 • 2-3 fed Hvidløg (kan udelades)
 • 3 dl. Oksebouillon eller fond
 • 15 gr. Olie til stegning
 • 30 gr. Smør til stegning
 • 2 dl. Piskefløde 38 %
 • 100 gr. Creme Fraiche 38 %
 • 10 gr. Paprika (blandet)
 • Salt og friskkværnet peber
 • Vælg økologiske råvarer

Sådan gør du

Rengør svampene og del dem, evt. i kvarte. Vælg de svampe/champignon, du kan lide eller efter sæson.

Skær løg, hvidløg og peberfrugt i tern.

Skær den røgede bacon i store tern og steg dem på en pande. Sættes til side.

Svits løg, hvidløg og peberfrugt let på panden, uden at løgene tager farve. Sættes til side.

Svits derefter svampene kort og ved høj varme på panden. Sættes til side.

Brun oksekødsternene i en sauterpande eller gryde. Kom paprika ved og brun lidt videre til paprikaen er opløst. Jeg har brugt 3 slags paprika: delikatesse, stærk og røget. Jeg synes, at det giver lidt ekstra smagsnuancer med flere slags. Kom svampe, løg/hvidløg og peberfrugt ned til oksekødet, hæld bouillon ved og skrue ned på lavt blus, så kødet blot simrer.

Når kødet er mørt tilsættes piskefløde, der koges ind. Dernæst rundes paprikaflødesaucen af med Creme Fraiche. Husk at det skal være 38 %, ellers vil den skille. Smag til med salt og friskkværnet peber og evt. lidt mere paprika. Synes du, at retten skal have lidt mere syre, kan du tilsætte nogle dråber citronsaft. Til sidst kommes den sprødstegte bacon ved.

Pynt med friskhakket persille og server paprikagryden med kartoffelmos, blomkålsmos, løse ris, blomkålsris eller grøntsager.

Velbekomme!

Denne paprikagryde indeholder pr. 100 gr.: 690 kcal – 43 gr. protein, 10 gr. kulhydrat, 53 gr. fedt

 

 

Indlæg oprettet 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen