Blomkålssalat med rygeostcreme

Blomkålssalat med rygeostcreme er smagen af dansk sommer

Blomkålssalat med rygeostcreme er smagen af dansk sommer. Rygeost er en dansk opfindelse, men Fyn er nok mest kendt for sin fynske rygeost. Den røgede smag i rygeosten matcher blomkålene ret godt, men rygeostcremen er også god sammen med røget makrel, laks eller kold kartoffelsalat.

Rygeostcremen kan kan laves i god tid i forvejen og pyntes af med purløg lige inden servering. Den kan serveres til blomkålssalaten eller vendes i salaten. Vendes den i salaten, skal du vente med at pynte den med radiser og purløg til umiddelbart inden serveringen, så den ikke farves eller udvandes af radiserne.

Ingredienser 2 personer

  • 200 gr. Blomkål
  • 200 gr. Agurk
  • 75 gr. Rødløg
  • Radiser og evt. cherrytomater til pynt

 

Rygeostcreme

  • 100 gr. Fynsk rygeost
  • 75 gr. Mayonaise
  • 75 – 100 gr. Tykmælk
  • 1 tsk. Citronsaft
  • Friskkværnet hvid peber

 

Sådan gør du

Rør rygeosten glat med en gaffel, helt uden klumper. Rør derefter mayonnaise og tykmælk i. Tilsæt tykmælken lidt ad gangen, til du har den ønskede cremede konsistens. Rygeosten indeholder salt og det er derfor ikke nødvendigt, at salte mere. Tilsæt citronsaft og friskkværnet peber. Synes du, at den har brug for lidt sødme, kan du tilføje et par dråber flydende sødemiddel. Sæt rygeostcremen i køleskabet og pynt med hakket purløg inden servering.

Blomkålen deles i små buketter og stokken skæres fra. Agurken skæres i små tern. Rødløget skæres i små tern.

Blomkål, agurk og rødløg blandes i en skål og pyntes med radiser.

Velbekomme!

1 portion indeholder 419 kcal – 10,5 gr. protein, 9,5 gr. kulhydrat, 38 gr. fedt. 

 

Indlæg oprettet 72

En tanke om “Blomkålssalat med rygeostcreme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen